FAQ

Vi svarar normalt sätt på e-mail inom 3 dagar. Det kan ibland dröja längre under högsäsong då vi är på marknader mm.

 

Många av våra produkter är handgjorda och har därmed längre leveranstid än lagerhållna varor. Leveranstiden meddelas då efter er beställning.

 

De flesta av våra varor är från en historisk förlaga och har utvecklats från bilder eller illustrationer.

 

Våra vapen är av sparringkvalité (om inget annan anges). Detta betyder dock inte att de kan huggas mot sten, eller annat hårt material utan att det blir åverkan. Skulle åverkan eller rost uppstå på ditt vapen är det viktigt att behandla det omgående.


M
ånga av våra produkter är 100% handgjorda. Därför kan det förekomma marginella skillnader från produkt till produkt, och vad som visas på hemsidans referensbil för respektive produkt.

 

Ett svärd ska man hantera varsamt. Efter ev sparring bör man se över sitt vapen och olja in det med vapenolja när det inte används. Ett svärd måste alltid vårdas med omsorg för att bibehålla god kvalité och livslängd. Skulle åverkan eller rost uppstå ska det hanteras för att bibehålla hod kvalité och livslängd.

Tips på hur du behandlar ytrost finner du här: https://www.youtube.com/watch?v=eAD35AzGj7U

 

Illustrationerna på vår sida är illustrerade av vår illustratör, eller hämtade från faktiska medeltida manuskript.

 

De flesta av bilderna på vår webb är bilder med copyright på antingen till spqr.se eller ev någon leverantör. Vill du använda våra bilder? Fråga oss innan. Allt grafiskt material, ide och koncept är skyddat av upphovsrättslagen och därmed spqr.se egendom.